lunes, 14 de diciembre de 2009

Què és l'eduwiki i la wikipèdia?

L'eduwiki és un projecte que té com a objectiu crear coneixement compartit entre alumnat de Primària i Secundària de les diferents escoles i instituts de Catalunya, biblioteques, casals.... a través, com el seu nom ja indica, d'una wiki.
Os podeu preguntar què és una wiki? Un o una wiki (del hawaià wikiwiki, ràpid) és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Aquests usuaris d'una wiki poden, d'aquesta manera, crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida.

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure mantinguda per la Fundació Wikimedia, una organització sense ànim de lucre.
Va ser creada el gener del 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger, i actualment és l'obra de referència més gran i popular a Internet.

Les crítiques a la Viquipèdia es centren en què per sistema conté prejudicis i inconsistències . Algunes altres crítiques se centren en la seva susceptibilitat al vandalisme o que s'hi afegeixi informació no verificada. Els treballs escolars defensen que el vandalisme normalment es treu ràpidament.


Com a gran diferència hem de dir que l'eduwiki és un projecte adreçat només a nens i nenes de primaria i secundària. Mentre que la viquipèdia és un projecte adreçat a tothom.També podem esmentar que qui presenta la informació en cada projecte és diferent. A l'eduwiki presenten informació els nens i els profes, mentre que a la viquipèdia aporten informació persones que tenen coneixements sobre allò.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Datos personales