miércoles, 30 de diciembre de 2009

Ordinadors a les aules d'infantil.

Experiències d'un professor de Mallorca.
Les activitats Clic són una eina lúdica d'aprenentatge i els nens / es des de ben petits (3 i 4 anys) entenen el seu funcionament. Amb les noves aportacions, el racó del clic està creixent i cobrint un ventall cada vegada més ampli de temes educatius.

El programa Clic és també una eina que ens permet crear les nostres pròpies activitats adaptades a les característiques del nostre grup: * Els / les mestres podem crear com un recurs més d'aprenentatge alguns paquets d'activitats per a reforçar o complementar els temes concrets que treballem en les diferents àrees. * També podem crear un paquet d'activitats clic a partir de les aportacions de tots els nens / as sobre un tema determinat: amb els seus dibuixos, textos, la seva veu, cançons que han après,... * Podem fer presentacions diverses amb el clic: la seqüència de fotografies d'alguna de les activitats curriculars realitzades en l'escola o bé sobre les festes, sortides, colònies,... afegint si volem elements multimèdia. També podem presentar en un paquet clic el procés que hem seguit quan vam treballar per projectes uns temes determinats.

Aquesta és l'anècdota d'un professor de mallorca amb uns nens d'infantil i la zona clic.
"Una anécdota personal: en un principio colocaba en el escritorio entre 5 y 10 iconos de acceso a diferentes paquetes clic con la idea de irlos renovando aproximadamente cada mes, es decir, retirar algunos para poner nuevos paquetes. Pero los niños / as las echaban de menos y me reclamaban las antiguas: les daba pena no encontrar la Caperucita, Los tres ositos, Rizos de Oro y muchos otros personajes y componentes de las actividades Clic que les resultaban familiares. Tuve que optar por lo tanto a siempre añadir y nunca a sacar, por muy lleno que quedara el escritorio."

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Datos personales